Litovel doplatila na chyby v obraně, Kojetín ji nasázel čtverku


Litovel doplatila na chyby v obraně, Kojetín ji nasázel čtverku
Nepovedený zápas mají za sebou fotbalisté Litovle. Od Kojetína dostali v domácím prostředí čtyři branky, všechny ještě k tomu pramenily z nedůslednosti v obraně.

"Těžko se mi toto utkání hodnotí. V první půli jsme byli lepší a měli asi čtyři čisté šance. Jenže jsme je neproměnili a dostali dva hloupé góly po individuálních chybách," litoval lacinně obdržených branek trenér Tatranu Petr Mrázek.
Navíc téměř celý druhý poločas hráli jeho svěřenci v deseti, když Kvapil po dvou žlutých kartách vyfasoval červenou a musel předčasně do sprch.
Domácí se přitom ve třinácté minutě duelu ujali vedení. Shodou okolností se o to postaral hráč s číslem 13, Michal Čep, který po Kvapilově rohovém kopu napálil odražený balon do sítě.
Za chvíli si pak Litovelští vypracovali další slibnou příležitost. Akci na jeden dotek zakončoval střelou z první mladík Pěruška, mířil ovšem mimo.
A tak zničehonic udeřilo na druhé straně. Pravý bek Jaroš se nedomluvil s gólmanem Nakládalem, kdo odehraje míč. Toho se zmocnil napadající kojetínský kapitán Michal Aksamit a dosáhl snadného vyrovnání.
Následovaly tři litovelské tutovky.
Nejprve Čep využil špatného vyběhnutí brankáře Gajdoše, spolu s ním však hlavičkou minul i prostor mezi třemi tyčemi.
Strážce kojetínské svatyně ale posléze svou minelu odčinil. V jednatřicáté minutě stál při úniku Bednáře na správném místě, aby jeho pokus vyrazil. Případným dorážkám již jeho spoluhráči zvládli zabránit.
Byli to ale právě oni, kdo Litovli nabídl třetí možnost jít znovu do vedení.
Kvapilův centr z volného kopu totiž jeden z Kojetínských nechtěně hlavou přizvedl tak, že se stáčel za záda bezmocného gólmana. Nakonec naštěstí pro hosty skončil pouze na břevně.
"Domácí měli za prvních pětačtyřicet minut několik šancí, které ale nevyužili," potvrdil kojetínský asistent trenéra Marek Ševeček.
"My jsme však byli dvakrát důrazní v koncovce a podařilo se nám dát dva góly," vyzdvihl produktivitu svého týmu.
Ke druhé trefě pomohla hostům v osmatřicáté minutě další chyba litovelské obrany. Vzdušný pas Zdeňka Zezuly nedokázal ve vápně nikdo včas odklidit do bezpečí.Záložník Slavoje si pro něj sám sběhl a po zemi jej uklidil za brankovou čáru.
Další rána pro Litovel přišla v padesáté druhé minutě. Pavel Kvapil obdržel za nedovolený zákrok ve středu hřiště žlutou kartu, zakrátko viděl za podobný faul i druhou a poroučel se z trávníku.
"To Kvapilovo vyloučení bylo zbytečné, ty dva fauly tam udělal za minutu nebo za dvě. Druhou půli to hodně ovlivnilo," posteskl si litovelský lodivod Mrázek.
Přesilovku Kojetín využil, a to hned dvakrát.
Na 3:1 z pohledu hostujícího celku zvýšil svým druhým zásahem v zápase Zezula. A opět to bylo zaviněno nedůsledností domácích zadáků. Krátký prohrál souboj s Galetkou, který prostřelil Nakládala a Zezulovi stačilo jen kulatý nesmysl doklepnout do odkryté klece.
Počtvrté se Slavoj prosadil zásluhou Zdeňka Matějky. Ten ve čtyřiaosmdesáté minutě nikým nehlídaný natáhl k dalekonosné střele a parádně vymetl šibenici.
Domácí gólem Šilberského po Heinzově sklepnutí už jen stihli nepříznivý výsledek zkorigovat.
"Litovel, která hrála v deseti, už ke konci neměla síly na zvrat a my jsme třetím a čtvrtým gólem v podstatě utkání rozhodli. Body zvenku jsou pro nás samozřejmě přínosem, navíc jsme ve druhé půli hru kontrolovali," pochvaloval si kojetínský asistent Marek Ševeček.
Smutným momentem střetnutí bylo zranění domácího středopolaře Lukáše Tlustého, kterého s naraženými žebry musela odvést záchranka.
"Lukáš si to přivodil už na tréninku. Ve druhé pak do toho bolavého místa dostal loktem a musel být odvezen do nemocnice. Uvidíme jak to s ním bude vypadat," krčil rameny litovelský trenér Petr Mrázek.


TJ Tatran Litovel - FK Slavoj Kojetín/Koválovice 2:4 (1:2)
Branky: 13. Čep, 89. Šilberský - 38. a 60. Zezula, 16. Aksamit, 84. Matějka.

Rozhodčí: Koláček - Polanský, Zaoral.
ŽK: Kvapil, Čep, Tlustý - Panák, Dočkal, Matějka, Javořík.
ČK: 52. Kvapil (L.).
Diváci: 100.

Litovel: Nakládal - Jaroš (46. Heinz), Jindra, Krátký, Miklánek - Pěruška (76. Šilberský), Dokoupil, Tlustý (83. Vaca), Kvapil - Čep (90+1 Procházka), Bednář. Trenér: Petr Mrázek.

Kojetín: Gajdoš - Javořík, Dočkal, Látal, Panák - Řezáč, Aksamit, Matějka, Zezula (83. Peřina) - Galetka, Vaněk. Trenér: Radek Tomšic.

Autor: Petr Komárek
12.4.2015 | TJTatranLitovel | Přečteno: 898x

Utkání

Události

<<  <>  >>Duben 2024
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Krátce

21.4.2024 -
Velké Losiny : Tatran Litovel - 3:8
Banky: Labonek O 3, Kohout 2, Komárek, Válek, vlastní
14.4.2024 -
Tatran Litovel - Lužice 3:2
Branky : Slavík M, Labonek O, Krátký P
6.4.2024 -
SK Jesenec-Dzbel-Přemyslovice  - Tatran Litovel 1:4
Branky: Kozák, Fidler J, Labonek O, Komárek
4.4.2024 -
Tatran Litovel - Lutín-Hněvotín 11:0
Branky : Fidler Jáchym 2,Labonek O 2, Skvorcov, Válek, Zbořil, Slavík, Večeřa,  Nátr, Vlastní
31.3.2024 -
Tatran Litovel - FC Dolany 4:2
Branky : Fidler Jáchym 2, Nátr, Vlastní
17.10.2023 -
Tatran Litovel - Plumlov 3:0
Branky: Labonek O 2 , Válek
8.10.2023 -
Česká Ves - Tatran Ltovel 3:1
Branka: Labonek O
2.10.2023 -
Tatran Litovel - Sokol Olšany - Těšetice 4:0 (2:0)
Branky Labonek 2, Dosoudil, Skvorcov
28.9.2023 -
Lutín - Tatran Litovel 1:5
Branky: Hájček,Válek,Slavík,Fidler,Labonek O
25.9.2023 -
SK Slatinice - Tatran Litovel 11:3
Branky: Válek 2, Kohout

Facebook

Partneři: