Litovelský fotbalový podzim 2019


Litovelský fotbalový podzim 2019
Velké hodnocení podzimní části sezóny všech věkových klubových kategorií. Máme za sebou úspěšný podzim, co myslíte?

MUŽI

Příprava mužů na podzimní sezónu začala v červenci 2019 opět pod trenérem Jiřím Kohoutem. Funkci vedoucího mužstva vykonával Kamil Kuchejda a Aleš Lang. Do přípravy již nenastoupil Michal Čep, který ukončil svoji aktivní činnost a oženil se mimo dosah Litovle. Sehrál u nás 265 mistrovských utkání, ve kterých vstřelil 15 branek. Z kádru odešel také Milan Vaněk, který se vrátil do svého klubu. Kádr posílil Tomáš Přikryl z Haňovic, Jiří Šana se nám vrátil z uničovského dorostu a do mužů přešel i dorostenec Tomáš Laža. V průběhu podzimu se k mužstvu připojil po vleklém zranění Milan Dokoupil a vypomáhal i Ondra Vaca a dorostenci Michal Knebl a Pavel Všetíček.

Mužstvo sehrálo 3 přípravná utkání. Dvakrát remizovalo a jednou prohrálo. Vstup do mistrovských utkání KP se týmu povedl. Doma porazil v neúplné sestavě nováčka z Bohuňovic 2:1. Hosté v poločase vedli a nakonec po vyrovnaném utkání prohráli. Bývalý reprezentant a nyní trenér Radek Drulák to těžce kousal a spílal hlavně rozhodčím. Bohužel mužstvo postihla velká marodka a přišly tři porážky po sobě a v nich skóre 3:10. Takovou marodku zažil klub naposledy na jaře 2005 a tehdy nás to stálo sestup do I. A třídy.

Mužstvo se pod vedením Jirky Kohouta neuvěřitelně semklo a dokázalo bodovat v 8 po sobě jdoucích utkáních. Výhry s Želatovicemi, Jeseníkem, Kralicemi, Opatovicemi a Lutínem byly nečekané a o to radostnější. Cenné byly také remízy v Černovíře, v Mohelnici a v Lipové. Doma jsme remizovali i s V. Losinami a na pokutové kopy jsme vyhráli 5:3. Nepovedlo se jen utkání v Ústí, kde se prohrálo 1:4. Poslední dvě utkání byla opět vítězná. Tým doma porazil Dolany 3:0 a v odvetě v Bohuňovicích nováčka 3:2. Mužstvo se po podzimu umístilo na 7. místě, když získalo 29 bodů a skóre 26:24.

Všech 16 podzimních utkání odehrálo trio brankář Vojta Nakládal, Marek Krátký a Jiří Šana, který se stal platnou posilou. O jedno utkání méně odehrál Pavel Kvapil, Michael Tomanec a Petr Heinz. Nejlepším naším střelcem se stal Martin Jindra se 7 brankami, před Petrem Dragonem se 4 brankami a Tomášem Přikrylem, který se trefil 3x.


DOROST

Dorostenci se připravovali pod vedením trenéra Jiřího Polanského. Vedoucím týmu je Přemysl Laža. Do soutěže šli s vědomím, že sezóna bude daleko náročnější než ta jarní.  Podzim byl rozlosován systémem každý s každým a to 3x.  Po odchodu dvou klíčových hráčů (T. Laža a K. Gazdík) se podařilo zapracovat nové hráče. Z Uničova se vrátil D. Laža a z Haňovic M. Knebl. Ze st. žáků se do dorostu posunul M. Vitoul, M. Bartoň a D. Habermann, který ale může ještě hrát i za st. žáky.

Dorostenci sehráli přípravná utkání s týmy z vyšších soutěží a dokonce i proti týmu z mužské kategorie. Příprava byla velmi dobrá a v mistrovské soutěži to potom bylo znát. Po podzimní části II. třídy OFS Olomouc se naši dorostenci umístili na 1. místě, když 9x zvítězili, 1x remizovali a 3x prohráli. Skóre mají 37:17 a získali 28 bodů.

Nejlepším střelcem je P. Všetíček s 8 brankami, před M. Kneblem se 7 brankami a D. Habermannem, který vstřelil 4 branky. Výkony našich hráčů ocenila i komise mládeže KFS a pozvala J. Prachaře, P. Bandíka a D. Lažu reprezentovat výběr OFS Olomouc, který se umístil na 3. místě jen díky horšímu vzájemnému utkání.


STARŠÍ ŽÁCI

Svěřenci trenéra Milana Kubíčka se ve II. třídě OFS Olomouc umístili na 1. místě, když získali 26 bodů a skóre 46:5. Nejlepším střelcem se stal R. Kohout s 11 brankami, před D. Habermannem (10 branek) a Š. Válkem (7 branek). Trenér hodnotí sezónu jako dobrou. Odehráli jsme výborná utkání (především v utkáních s Haňovicemi), ale i některá horší. Výsledky jsou zatím dobré, ale kvalita se ukáže až na jaře. V jarní části nás bude čekat další porce zápasů, ve kterých se utkáme s nejlepšími týmy z ostatních skupin. Příprava bude náročná, abychom mohli bojovat o nejvyšší příčky. Nejprve nás ale čeká kvalitní turnaj ve V. Bystřici.


MLADŠÍ ŽÁCI

Po skončení loňské sezony nastala otázka do jaké kategorie dalšího ročníku naše družstvo starších benjamínků přihlásit. Větší polovina hráčů by mohla dále pokračovat ve starších benjamíncích, na samostatné družstvo jich však nebylo dost.  Proto po konzultaci všech zúčastněných bylo rozhodnuto, že všichni hráči starších benjamínků se od podzimní části ročníku 2019/2020  přesunou do kategorie mladších žáků. Toto rozhodnutí padlo i s vědomím, že tento rok bude zkušebním, jelikož zde budou patřit mezi věkově nejmladší. Přechod do mladších žáků je pro hráče náročný také tím, že se hraje na větších rozměrech hřiště a zčásti také platí jiná pravidla hry.

Mladí fotbalisté se změny nezalekli a přípravné zápasy, které jsme odehráli v rámci přípravy, naznačily, že jsou schopni hrát i se staršími soupeři bez větších problémů.  Během celého podzimu podávali kvalitní výkony, předváděli výbornou týmovou hru a v zápasech ukazovali pěkné fotbalové akce. Po podzimní části obsadili v tabulce naší skupiny krásné 2. místo, když získali 14 bodů a skóre 29:18. Nejlepším střelcem se stal P. Krátký s 10 brankami, před A. Škopem se 7 brankami a Z. Zapletalem, který vstřelil 5 branek.

Díky tomuto umístění, jsme dostali pozvánku na kvalifikační turnaj tzv. Zimní ligy mladších žáků, který se konal v hale Ve Velké Bystřici. Do turnaje obdrželo pozvánku 8 nejlepších týmů z prvních a druhých míst v tabulce skupin regionálních soutěží ve fotbale. Turnaj odehráli hráči s obrovským nasazením. Prohráli pouze s vítězným týmem turnaje. Druhé postupové místo na turnaji nám bohužel uniklo, protože při stejném počtu bodů rozhodovaly vstřelené branky a těch jsme dali o tři méně než soupeř. Postup do finálového turnaje v rámci soutěží mladších žáků regionu nám sice těsně unikl, ale za podaný výkon zaslouží všichni hráči obrovskou pochvalu!

Fotbalovou kvalitu potvrzují také pravidelné pozvánky pro tři hráče (Š. Kryl U12 a A. Škop a P. Krátký za U11) a jednu naši hráčku (kategorie dívky V. Vašíčková) do výběrů OFS.  Všem hráčům děkuji za předvedené výkony, rodičům děkuji za podporu.


BENJAMÍNCI

Mladší benjamínci – kategorie BML 11 – sk. C jsou svěřenci  trenérů Rudolfa Webera a Radima Otavu. Na začátku sezóny bylo družstvo ještě nepřipravené, protože řada hráčů byla ještě na prázdninách. V prvních zápasech to bylo ještě znát, ale postupně se družstvo herně zvedalo a dokázalo porážet i silnější soupeře.  Po dobrých výsledcích bylo družstvo zařazeno do silnější skupiny k týmům Uničov, Šternberk a Šumvald. Ve své skupině se umístili na 2. místě, když 7 utkání vyhráli a 5 prohráli. Získali 21 bodů. Trenéři hodnotí zlepšený přístup k tréninkům a s výkony a výsledky jsou spokojeni. Hráčům děkují za snahu a bojovnost a děkují za velkou pomoc rodičů.


PŘÍPRAVKA

V letošním roce byla založena i přípravka, která se zatím jen připravuje pod vedením našeho bývalého úspěšného hráče Daniela Zavadila. Trénovat začali v srpnu a momentálně je jich 12 ve věku 6 až 7 let. Zatím nejsou přihlášeni do soutěže, ale na jaře zřejmě začnou v ročníku 2012. Zatím sehráli 3 přátelské zápasy, které vyhráli (Mladeč, Červenka a Příkazy).

Od listopadu trénují 2x týdně v tělocvičně na gymnáziu (út, čt 16 – 17.30). Sehráli i svůj první turnaj v Olomouci za účasti 10 týmů – ročník 2012. Obsadili jsme 4. místo, když jsme prohráli o druhé místo v poslední vteřině s Uničovem.


Fotbalový výbor, který pracoval ve složení A. Kučera - předseda, P. Pěruška - sekretář a členové J. Šišma a P. Slouka, děkuje všem svým členům za jejich činnost a práci pro klub.

Poděkování patří také všem našim sponzorům, rodičům a příznivcům, kteří nás podporovali!

Dle zpráv trenérů zapsal P. Blažek.
6.12.2019 | Tatran Litovel | Přečteno: 889x

Utkání

Události

<<  <>  >>Duben 2024
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Krátce

14.4.2024 -
Tatran Litovel - Lužice 3:2
Branky : Slavík M, Labonek O, Krátký P
6.4.2024 -
SK Jesenec-Dzbel-Přemyslovice  - Tatran Litovel 1:4
Branky: Kozák, Fidler J, Labonek O, Komárek
4.4.2024 -
Tatran Litovel - Lutín-Hněvotín 11:0
Branky : Fidler Jáchym 2,Labonek O 2, Skvorcov, Válek, Zbořil, Slavík, Večeřa,  Nátr, Vlastní
31.3.2024 -
Tatran Litovel - FC Dolany 4:2
Branky : Fidler Jáchym 2, Nátr, Vlastní
17.10.2023 -
Tatran Litovel - Plumlov 3:0
Branky: Labonek O 2 , Válek
8.10.2023 -
Česká Ves - Tatran Ltovel 3:1
Branka: Labonek O
2.10.2023 -
Tatran Litovel - Sokol Olšany - Těšetice 4:0 (2:0)
Branky Labonek 2, Dosoudil, Skvorcov
28.9.2023 -
Lutín - Tatran Litovel 1:5
Branky: Hájček,Válek,Slavík,Fidler,Labonek O
25.9.2023 -
SK Slatinice - Tatran Litovel 11:3
Branky: Válek 2, Kohout
18.9.2023 -
Tatran Litovel - FK Hlubočky 3:2 (1:1)
Branky: Slavík 2 , vlastní

Facebook

Partneři: