Litovel se díky vítězství nad Mohelnicí vzdálila sestupovému pásmu


Litovel se díky vítězství nad Mohelnicí vzdálila sestupovému pásmu
Důležitý zápas zvládli fotbalisté Litovle. Na domácím hřišti porazili rezervu Mohelnice 1:0 a odskočili soupeřům na chvostu tabulky. Jediný gól zápasu vstřelil Milan Dokoupil.

Rozhodující okamžik zápasu přišel už ve 12. minutě. Kvapil zahrával trestný kop, míč propadl až na zadní tyč a Dokoupil ho ve skluzu usměrnil do sítě.

Další litovelské možnosti už gólem neskončily. Dokoupil šel sám na brankáře ještě v prvním poločase, pak i ve druhém, ale mohelnický brankář Kamisch se vyznamenal.

Stejně tak neuspěl s pokusem o lob ani Čep.

"Měli jsme pak i docela dost dalších šancí. Tím, že jsme je neproměnili, byl zápas napínavý až do konce. Mohelnice bojovala a jedna standardka nebo prohraný souboj mohly všechno změnit. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli," řekl trenér Litovle Petr Mrázek.

Jeho mohelnický protějšek Petr Strupek litoval především promarněného prvního poločasu. "Tam jsme domácí vůbec nezachytili. Litovel nás zatlačila, dala gól a ještě měla další šance. My jsme měli jen náznaky. Šance ne. Až ve druhém poločase jsme začali trochu přebírat kontrolu nad hrou. Vyrovnat se nám ale už nepodařilo," zhodnotil duel, ve kterém mu scházelo několik hráčů obvyklé sestavy.

"Ve stejnou dobu hrálo i áčko, takže bylo jasné, že se musíme přizpůsobit. Na naší hře se to projevilo, ale řekl bych, že ani kluci, co nastoupili, neodehráli špatný zápas. Za druhý poločas jsme si možná zasloužili bod. Za první si zase zasloužila Litovel vyhrát," dodal trenér Mohelnice.

Litovel díky vítězství svého soupeře přeskočila v tabulce, má však odehráno o jeden zápas více. Hlavně se ale o něco vzdálila sestupovému pásmu.

"V dalších kolech nás čekají týmy ze spodu jako Chválkovice a Klenovice, tak do těch zápasů můžeme jít klidnější. Kluci věděli, že se nám spodek přiblížil, takže na ně byl určitý tlak. Jsem rád, že ho zvládli. Pokud chtějí hrát nějaký lepší fotbal, tak to bez toho nejde," řekl domácí trenér Mrázek.

Tatran Litovel - FK Mohelnice B 1:0 (1:0)
Branky: 12. Dokoupil. Rozhodčí: Křepský - Boháč, P. Pospíšil.

Litovel: Nakládal - Kvapil, Jindra, Krátký, Miklánek - Bednář (88. Pěruška, 90.+1 Baránek), Tlustý (81. Heinz), Dokoupil, Kučera (69. Šilberský) - Čep, Navrátil (75. Otava). Trenér: Petr Mrázek.

Mohelnice B: Kamisch - Heidenreich, Knýř, Mičker, Strnad - P. Ryba, Mráček, Bayer, Havlíček (75. Marák) - Kloss, Kutal. Trenér: Petr Strupek.

  
Autor: Jiří Fišara
25.4.2015 | TJTatranLitovel | Přečteno: 823x