DOROST LITOVLE VSTOUPIL DO NOVÉHO ROČNÍKU VÍTĚZNĚ


DOROST LITOVLE VSTOUPIL DO NOVÉHO ROČNÍKU VÍTĚZNĚ
DOROSTENECKÝ ZPRAVODAJ
                                                               TATRAN LITOVEL 2023/24


Na konci minulé sezóny se s námi rozloučilo kvarteto hráčů – David Laža s Martinem Příkopou, kteří zkouší štěstí v litovelských mužích v krajském přeboru a Martin Vitoul s Matyášem Bartoněm ukazují své umění v Mladči, kde posílili nově tvořící omlazený tým.

Bylo nám s Milošem ctí s nimi pracovat a přejeme jim hodně zdraví, štěstí a úspěchů v nových fotbalových rolích .

Mužstvo se však podařilo doplnit o Ondru Labonka r. 2006 a Pavla Nátra r.2005 z Olešnice a dále o nákelsko-příkazské mladé pušky Adama Kozáka r.2008, Adama Dosoudila r.2008, Samuela Vacu r.2008, Víta Zbořila r.2009 a litovelského odchovance Robina Fizika r.2008.

Příprava na sezónu probíhala od poloviny července 2023 a hráči absolvovali 4 přátelská utkaní.

Litovel dorost – Mladeč muži 3-4
Litovel dorost – Rovensko dorost 11-0
Litovel dorost – Haňovice dorost 2-3
Litovel dorost – Troubelice dorost 3-1
                                                           1.MISTOVSKÉ UTKÁNÍ
                                                    SK LUŽICE – TATRAN LITOVEL
                                                               2-7 (2-1)

                                
                                                       SESTAVA A HODNOCENÍ

                                                            DOKOUPIL 3,5
                                  SKVORCOV 2 FIDLER J. 2 HAJÍČEK 2 KOZÁK 1,5
                                     ZBOŘIL 3 KOMÁREK 2 VÁLEK 2 KOHOUT 2
                                             DOSOUDIL 2,5 LABONEK 1,5

STŘÍDALI: SLAVÍK 3, VACA 3, KOBZA N, FIZIK N, VEČEŘA N (N-nehodnoceno – málo minut)

Cíle pro tuto sezónu nejsou nízké, hráči o nich ví a měli by se snažit se k nim minimálně přiblížit☺. „Musím kluky víceméně pochválit za přístup v přípravě. I když byla doba dovolených, nebyl problém mít k přípravných utkáních potřebné množství hráčů. Konkurence je určitě větší a každý se musí snažit, aby hrál, co nejvíce minut. Jediné, co mě trošku mrzí, je zranění Pavla Nátra a jak se říká v Ješově: „Neštěstí nechodí po horách, ale po zábavách☺. Na fotbale by si ruku nezlomil ,“ dodal trenér M. Spurný.

Pojďme k 1.mistrovskému utkání. Očekávání byla velká, ale v posledním roce hrála Litovel s Lužicemi 2x, jednou prohrála a podruhé remizovala. Nováček krajské soutěže proletěl okresem jako nůž máslem, takže se dal předpokládat vyrovnaný souboj.

Litovel však začala velmi dobře a v prvních 10 minutách byla lepším týmem, ale bohužel nebyla schopna proměnit dobré náznaky šancí. Od 10.minuty se hra vyrovnala a v 16.minutě po nedůrazu obraně šli domácí do vedení 1-0, kdy po několika odrazech domácí dotlačili míč do hostující branky. Ve 27. minutě bylo ještě hůře, kdy propadený míč za obranu našel domácí hráč a lobem zvýšil na 2-0. Chvíli trvalo, než se litovelští mladíci otřepali a po změně rozestavení přitlačili domácí ke své brance. Ve 41. minutě se litovelští přeci jen dočkali a po závaru Ondřej Labonek alias Lambo svým 1. gólem v Litovli snížil před poločasem na 2-1. „Máme tady takový zvyk, že první gól je třeba oslavit nějakou pochutinou, většinou pečenou (sladkou, slanou). Kluci a trenéři rádi něco po zápase na zub a doufám, že Ondra bude v kuchyni pomáhat,“ dodal s šibalským úsměvem trenér M.Fidler.

Poločasová přestávka v hostující kabině byla metodicky a obsahově velmi výživná a bylo potřeba důrazně připomenout a zopakovat některé věci, které nebyly úplně v pořádku. „Nevím, čím to je, ale po poločase někteří hráči hráli o 100 % lépe a chtěl bych, aby to tak bylo již od 1.minuty a já měl větší klid ,“ dodal M. Spurný.

Do 2. poločasu Litovel vstoupila aktivně a hned v 47. minutě srovnal skóre na 2-2 Ondřej Labonek. Domácí pomalu ztráceli půdu pod nohama a v dalších šancích se objevil R.Kohout, který sám v nájezdu gólmana nepřekonal a dorážku nezkrotil do sítě ani M.Slavík a A.Dosoudil. V 67. minutě došlo k zlomu v utkání, kdy domácí gólman promáchl malou domů a M.Slavík už měl snadnou práci dopravit míč do okryté brány 2-3. Další hřebíček přidal z trestného kopu D.Hajíček, který svůj trestný kop ze 40 m zakroutil tak ideálně, že probíhající hráči zmátli gólmana domácích a míč zapadl do sítě 2-4. O 2 minuty později našel D.Hajíček O.Labonka, který zkompletoval hattrick a na nějaký čas vyhrál výběrové řízení na útočníka . „Jsem zvědavý, co připraví za pochutiny, protože 1. zápas 1.gól + hattrick,“ dodal kapitán mužstva Š.Válek . Poté ještě domácí zahrozili, kdy z brankové čáry vykopával míč ve druhém poločase vzkříšený M.Skvorcov. Poté už domácí rezignovali a po prostrčení Š.Válka se v 86.minutě trefil R.Kohout 2-6 a v 88. minutě nedopatřením vybraný D.Hajíček na pokutový kop uzavřel skóre na 2-7. V samém závěru se v obrovské šanci objevil R.Fizik, který svůj debut gólově neoslavil. Ale jak sdělil trenérům: „No chtěl jsem dát góla. “

Hodnocení trenérů  

M.Spurný:


Začátek nebyl špatný, ale pak ze dvou slepených situacích, které šli určitě vyřešit lépe, prohráváme 2-0. Museli jsme malinko změnit rozestavení a risknout to. Hodně klukům pomohl gól, který dali před poločasem. Výsledek je pro domácí krutý a možná i nespravedlivý, ale přišlo mi, že malinko fyzicky odpadli a už nestíhali hrát tak natěsno jako na začátku. Určitě budou doma trápit většinu soupeřů.
Musím pochválit celé mužstvo i kluky z lavičky, kteří hráli třeba jen pár minut. Žili s mužstvem a objevili se i vtipné hlášky (Robin překvapuje ). Bohužel udělal jsem 1 chybu. Poslal jsem na penaltu D.Hajíčka . Já myslel, že góla nedal . Pokud bych to věděl, poslal bych asi M.Komárka a nebo A.Kozáka, aby bylo více občerstvení . Tak příště.

M.Fidler:

Jak říkal Milan, vize nějaké jsou a kluci, co přišli nám dávají možná větší variabilitu při utkání. Např. A.Kozák nás zatím docela překvapuje a nemá s přechodem ze starších žáků zatím větších problémů, ale i ostatní kluci ze starších žáků ukazují, že na to prostě mají. Někdy je samozřejmě limitem jejich fyzický parametr, ale to se časem upraví . Pokud kluci budou chtít, můžou hrát s každým a je jen na nich, kam v tabulce vystoupají.

ROZHOVOR S ONDŘEJEM LABONKEM:

Celkem povedené 1. mistrovské utkání?
No celkem ano, ale Pavel Nátr mi trošku zavařil, protože trenéři mě po jeho zranění zkoušeli na různých místech sestavy a na hrot to chvíli nevypadalo.

Co tě do Litovle vůbec přivedlo?
Spoustu kluků znám, ze všech těch tancovaček a šermovaček a chtěl jsem zkusit vyšší soutěž. Laso bylo i z Haňovic, ale rozhodl jsem se pro Litovel a zatím říkám, že to není úplně špatná volba . Je vidět, že trenéři jsou inteligentní a uviděli mé střelecké vlohy .

Cíle?

Překonat Martina Příkopu . Tzn. dát nějakých 18 gólů za sezónu a hrát co nejvýše. Mužstvo vypadá dobře a i ti mladší ukazují, že se s nimi musí počítat.

Trenéři říkali, že máte i další funkci?

Jakou?
Tak krom hledání receptů po gólu a hattricku jste i zástupce kapitána společně s J.Fidlerem.

Tak oni jsou takoví tajnůstkáři. O receptu nic nevím a zástupci kapitána také ne, ale obojí udělám rád .
28.8.2023 | Miloš | Přečteno: 289x

Utkání

Události

<<  <>  >>Duben 2024
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Krátce

21.4.2024 -
Velké Losiny : Tatran Litovel - 3:8
Banky: Labonek O 3, Kohout 2, Komárek, Válek, vlastní
14.4.2024 -
Tatran Litovel - Lužice 3:2
Branky : Slavík M, Labonek O, Krátký P
6.4.2024 -
SK Jesenec-Dzbel-Přemyslovice  - Tatran Litovel 1:4
Branky: Kozák, Fidler J, Labonek O, Komárek
4.4.2024 -
Tatran Litovel - Lutín-Hněvotín 11:0
Branky : Fidler Jáchym 2,Labonek O 2, Skvorcov, Válek, Zbořil, Slavík, Večeřa,  Nátr, Vlastní
31.3.2024 -
Tatran Litovel - FC Dolany 4:2
Branky : Fidler Jáchym 2, Nátr, Vlastní
17.10.2023 -
Tatran Litovel - Plumlov 3:0
Branky: Labonek O 2 , Válek
8.10.2023 -
Česká Ves - Tatran Ltovel 3:1
Branka: Labonek O
2.10.2023 -
Tatran Litovel - Sokol Olšany - Těšetice 4:0 (2:0)
Branky Labonek 2, Dosoudil, Skvorcov
28.9.2023 -
Lutín - Tatran Litovel 1:5
Branky: Hájček,Válek,Slavík,Fidler,Labonek O
25.9.2023 -
SK Slatinice - Tatran Litovel 11:3
Branky: Válek 2, Kohout

Facebook

Partneři: