DOROSTENCI LITOVLE VSTOUPILI DO NOVÉHO ROČNÍKU VÍTĚZNĚ


DOROSTENCI LITOVLE VSTOUPILI DO NOVÉHO ROČNÍKU VÍTĚZNĚ
FK JESENÍK – TATRAN LITOVEL
1-4 (0-3)


Branky:
Cenkl 3, Komárek


SESTAVA: Dokoupil, Skvorcov, Labonek, Radobenko, Kotek, Fidler, Komárek, Kozák, Špička, Polášek, Cenkl
STŘÍDALI: Kobza, Dosoudil, Večeřa, Zbořil, Rolskyi, Vogl

Litovelský dorost prošel opět částečnou výměnou, kdy ukončil své dorostenecké období Šimon Válek a Pavel Nátr, kteří odešli do mužů a poté i Radek Kohout, který byť ještě dorostenec přestoupil na svou žádost do mužů na Červenku. Všem třem hodně děkuji za působení v dorostu a rád je uvidím na našich zápasech . Na doplnění kádru staršího a mladšího dorostu se intenzivně pracovalo a dotáhl se přestup Marka Cenkla a Nazara Radobenka z Haňovic, Vlasťu Špičku z Nákla, Marka Štábla z Pňovic a last minute posil z Uničova Vitalije Rolskyie, Martina Poláška, Patrika Vogla a Vladimíra Radila, kteří mohou nastupovat i za nově vzniklý ml.dorost. V autobuse panovala dobrá nálada, Adam Merta z mladšího dorostu pořizoval snímky z Červenohorského sedla a zbytek autobusu hrál mobilní hry všeho druhu.

Přátelská utkání:

Litovel dorost – Červenka muži (okresní přebor) 3-8
Litovel dorost – Uničov ml.dorost (divize) 1-0
Litovel dorost – Rýmařov dorost (divize) 1-4


Litovel zavítala v předehrávce k prvnímu mistrovskému utkání do Jeseníku, který skončil v minulém ročníku župního přeboru na druhém místě a vedení odmítlo postup do divize, i když jim odešli pouze 2 hráči do mužů. Všichni plni očekávání, jak se povede vstup do nové těžší soutěže.

Litovel začala obezřetně a na 1. dárek nemusela dlouho čekat. V 6.minutě domácí stoper zbytečně oplácel v pokutovém území a byla z toho penalta 0-1 M.Cenkl. O chvíli později zahrozili i domácí, ale střela z boku bránu minula. Agilní M. Cenkl poté utekl domácí obraně, ale míč si dal dlouhý a jeho sólo skončilo v náručí domácího gólmana. Ve 30.minutě M.Komárek ukázal svou nebezpečnou pravačku a z voleje upravil na 0-2 pro hosty. Domácí měli taktéž pár náznaků, ale jejich pokusy zlikvidoval pozorný F.Dokoupil a nebo dobře a v klidu hrající O. Labonek. V 38.minutě bylo 0-3, kdy domácí gólman neudržel míč a pohotový M.Cenkl lehce doklepl.

2.poločas byl ze strany domácích velkou křečí, jakoby nemohli najít ten správný recept na obranu Litovle. Hosté byli stále při chuti a hlavička A.Kozáka orazítkovala břevno a na stejném místě skončil pokus i M.Cenkla. ten však nakonec svůj hattrick zkompletoval v 75.minutě, kdy mu domácí obrana nachystala gólovku 0-4. Těsně před koncem Vítek Zbořil u hostující lavičky zatancoval s domácím hráčem nákelsko-příkazkou brazilskou fotbalovou sambu, a sám si své dílo pochválil . Hezký fotbalový moment. Domácí se přeci jen čestného úspěchu dočkali a snížili po penaltě na 1-4.

Hodnocení:

M.Spurný

Musím kluky fakt hodně pochválit. Myslím, že všichni chtěli, aby to neskončilo nějakým průserem . Plnili vše na 98 % to, co jsme si řekli. Ty 2 % si nechám na úterní trénink. Konečně ta osa O.Labonek – J.Fidler – M.Komárek – M.Cenkl fungovala, tak jak chceme a zbytek se přidal a hrozně se vše usnadní. F. Dokoupil v bráně mluví . Nazar zamkl s Kozou levou stranu. Martin Polášek byl takový náš risk, ale velmi příjemný a zakoupil si prozatím vstupenku do st.dorostu a ne tím, že povzbuzoval hráče - POJĎME LITOVEL, ale svým výkonem . Ml.dorost výhra 3-2 na penalty. Opravdu je na
čem stavět a i tam je pár nadějí, které budeme sledovat a pomalinku, pokud budou chtít, začleňovat – Patrik Vogl, Z. Zapletal, aj.. Jsem za obě mužstva rád, že vstup takto vyšel. ALE NIC NENÍ STARŠÍ, JAK VČEREJŠÍ NOVINY .

M.Fidler:

Celá příprava byla koncipovaná k tomu kluky trošku zvyknout na rychlejší fotbal, což se prozatím povedlo. Týmový a za mě překvapivý kompaktní výkon, až jsem se trochu lekl . Je hodně vidět zlepšení u kluků, co u nás moc nehráli a rozehráli se v ml.dorostu Vitas, Vlasťa i Dosi. Začínají tlačit na ostatní a dnes již nikdo nemá místo jisté. Před 2 roky v dorostu 13 lidí, dnes v ml. a st.dorostu cca 30 lidí.

ROZHOVOR M.CENKL:

HEZKÁ PREMIÉRA.

Je pravda, že jsem mohl dát dnes 5 gólů a 1 krásně nachystat do prázdné, což jsem neudělal .

JAK SE LIBÍ V LITOVLI?

Zatím si nemůžu stěžovat. Trenéři mi našli jiný post, než jsem hrál a zatím to klape.

CO PŘIPRAVÍTE ZA HATTRICK?

Musím se zeptat někoho, kdo ho v Litovli vůbec dal, tak asi Lamba . Mluvili něco o pečení, tak na neděli vymyslím nějaký recept. Jo a články a rozhovory prý jsou jen po vítězství, tak bych chtěl, aby z toho nebyl měsíčník, ale týdeník .

FK JESENÍK – TATRAN LITOVEL ml.dorost
2-3P (1-0)
Branky:
V.Špička, Z.Zapletal


Hodnocení M.Valouch:

Měl jsem trochu strach, jestli kluci, co hráli i za starší neodpadnou, ale dopadlo to dobře. Myslím, že 2 body jsou velkým povzbuzením. Podržel v bráně Vitalii a i náš risk s Patrikem Voglem na stoperu vyšel na výbornou. Zbytek mužstva odvedl své maximum, takže dobrá premiéra . Kdyby Adam Merta dal svou tutovku, tak jsme ho zastavili až na tom Červenohorském sedle. Mohl být za hrdinu. Škoda. Ale bod si domácí asi zasloužili.
24.8.2024 | Miloš | Přečteno: 137x

Utkání

Události

<<  <>  >>Září 2024
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Krátce

21.4.2024 -
Velké Losiny : Tatran Litovel - 3:8
Banky: Labonek O 3, Kohout 2, Komárek, Válek, vlastní
14.4.2024 -
Tatran Litovel - Lužice 3:2
Branky : Slavík M, Labonek O, Krátký P
6.4.2024 -
SK Jesenec-Dzbel-Přemyslovice  - Tatran Litovel 1:4
Branky: Kozák, Fidler J, Labonek O, Komárek
4.4.2024 -
Tatran Litovel - Lutín-Hněvotín 11:0
Branky : Fidler Jáchym 2,Labonek O 2, Skvorcov, Válek, Zbořil, Slavík, Večeřa,  Nátr, Vlastní
31.3.2024 -
Tatran Litovel - FC Dolany 4:2
Branky : Fidler Jáchym 2, Nátr, Vlastní
17.10.2023 -
Tatran Litovel - Plumlov 3:0
Branky: Labonek O 2 , Válek
8.10.2023 -
Česká Ves - Tatran Ltovel 3:1
Branka: Labonek O
2.10.2023 -
Tatran Litovel - Sokol Olšany - Těšetice 4:0 (2:0)
Branky Labonek 2, Dosoudil, Skvorcov
28.9.2023 -
Lutín - Tatran Litovel 1:5
Branky: Hájček,Válek,Slavík,Fidler,Labonek O
25.9.2023 -
SK Slatinice - Tatran Litovel 11:3
Branky: Válek 2, Kohout

Facebook

Partneři: